Любопитна и забавна информация

Какво знаем за бутилираните води?

Бутилирана вода1. Какви са различните видове бутилирани води?

Според законодателството на ЕС има три официално признати вида бутилирани води – натурална минерална вода, изворна вода и обработена бутилирана вода за пиене, известна още като трапезна вода. В Европа най-разпространени за продажба са натуралната минерална и изворната вода, за разлика от другите континенти, където най-разпространена е обработената или т.нар.трапезна вода.

2. Откъде се добиват минералните и изворните води?

Натуралните минерални и изворни води произлизат единствено от специфично възникнали подземни източници. Това са естествени източници и

17 факта за бутилираната вода

Бутилираната вода1. Натуралните води като част от културното наследство

В цяла Европа минералните води отдавна се използват за медицински и терапевтични цели. Термалните извори са наследство от древните гърци и римляни, които са строили бани на континента. Бутилирането на вода от природни извори започна още в 16 век като средство за удължаване на ползите от посещението на термални бани.

2. 97% натурални води в Европа

97% от всички бутилирани в Европа води са натурални минерални или изворни води, или още "води с декларирано място на произход".

Виж как държи чашата и разбери какъв характер има

Чашата и характераБританският психолог от лондонския Кингс колидж д-р Глен Уилсън е открил, че начинът, по който хората държат чашата с питието си, издава характера им, съобщи в. "Дейли телеграф". Ученият наблюдавал над 500 посетители в барове, като анализирал езика на тялото им и изпробвал с каква лекота влизат в контакт с непознат човек. Въз основа на наблюденията си той твърди, че пиячите спадат към един от 8 типа личности: "флиртаджия", "клюкар", "майтапчия", "самотник", "ледена кралица", "плейбой", "самовлюбен" и "тиранин".
Д-р Уилсън стигнал до извода, че най-лесно влизат в контакт с непознат флиртаджията, плейбоят и майтапчията. По-непристъпни са самовлюбеният, ледената кралица, самотникът и клюкарят, а тиранинът трябва да се избягва.

Как не се попълва анкета за работа

Лоша идея за CV1. Трите ви имена: Иван Петров Иванов

2. Възраст: 28 години

3. Предпочитана позиция: Хоризонтална. Но в крайна сметка - каквото дадат.

4. Каква заплата сте получавал на последното си работно място - Много по-ниска от това, което заслужавам.

5. Образование? - Да

6. Последно заемана длъжност - кандидат за работа